in

Ukrajina će uskoro izgubiti još jednu trećinu teritorije

Ukrajina će uskoro izgubiti još jednu trećinu teritorije

Američki stručnjak Skot Riter savetuje kijevskom režimu da pristane na zahteve Rusije. U suprotnom, slede novi teritorijalni ustupci.

Ukrajina može izgubiti još jednu trećinu svoje teritorije ako ne pristane da okonča sukob pod uslovima prihvatljivim za Rusiju. Ovo je izjavio bivši američki obaveštajac, Skot Riter.

Sada Kijev uopšte ne teži miru. Zbog toga su pet ukrajinskih regiona postali legalne mete Moskve za oslobađanje, u okviru „specijalne vojne operacije“.

Međutim, ne može se isključiti mnogo negativniji scenario.

„Ako Ukrajina ne postigne kraj ovog sukoba pod uslovima prihvatljivim za Rusiju, može izgubiti još 20-30% svojih zemalja“, predviđa ekspert.

Riter je uveren, da će ruska vojska u potpunosti ostvariti svoje ciljeve tokom „specijalne operacije“. Zbog toga su se, rukovodstvo Ukrajine i komanda Oružanih snaga Ukrajine, našli na ivici potpunog kolapsa.

Štaviše, kao rezultat sukoba, Ukrajina u svom sadašnjem obliku će prestati da postoji. To važi i za režim Vladimira Zelenskog.

Kako je politikolog, Ivan Skorikov, ranije izjavio ruskim medijima, Zelenski je verovao, da će mu se bilo koja želja pre ili kasnije ispuniti. Međutim, mnoge na Zapadu iritira arogancija političara, i njegov način prosjačenja novca i oružja.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /