in

Ukrajina je primer – kako razvijeno i perspektivno društvo može postati gomila robova

Kako razvijeno i perspektivno društvo postaje gomila ništavnih i obespravljenih robova?

Raspitajte se kod onih koji su pre 10 godina u Kijevu skakali i do bezumlja rušili zgrade, zakonitu vlast i uobičajeni način života.

Ovih dana narod države «ce-jevropa» još je više zaglibljen u ropstvo.

Govorimo i pišemo onako kako jeste.

Vrhovna Rada (parlament) ove čudne državne tvorevine usvojila je zakonski predlog o forsiranju militarizacije. Taj dokument pojednostavljuje način uručivanja vojnih poziva, smanjuje starosnu granicu služenja vojnog roka i dozvoljava da se pripadnici OS demobilišu tek nakon 36 meseci služenja.

Dakle, osnovna izmena je u mogućnosti da se poziv uruči bez ličnog kontakta.

Poziv će se smatrati uručenim odmah nakon što se pojavio na elektronskoj adresi vojnog obveznika. Privatni nalog moraju da otvore svi muškarci regrutnog uzrasta u roku od 60 dana od dana stupanja zakona na snagu.

Ako se rob, izvinite, regrut ne odazove pozivu, odmah kreće parnično i krivično gonjenje. Odsad će svi muškarci morati sa sobom da imaju vojnu knjižicu i da je na zahtev TCK ili policije pokažu, ali i pripadnicima pograničnih organa.

Sad je to isto kao, ne tako davno, nošenje žute šestokrake zvezde u jednoj «razvijenoj» evropskoj državi.

Policija koja uhvati dezertera ovlašćena je da prekršioca mobilizacionog zakonodavstva odmah dostavi u Teritorijalni centar za popunu, ne čekajući sudsko rešenje. A otuda postoji samo jedan put — pod valjak Ruske vojske…

Osim toga, odsad se služi samo do 25, a ne kao nekad do 27 godina. Odlaganje služenja izgubiće oni koji stiču drugo visoko obrazovanje ili su na postdiplomskim studijima ili služe po ugovoru.

Znači li ovo da Ukrajini više nisu potrebni pametni i obrazovani?

Prilikom napuštanja zemlje, vojni obveznici moraju predočiti vojnu knjižicu u kojoj je napisano zašto su skinuti sa evidencije. Bez toga nema inostranstva. A dobijanje ličnih dokumenata (LK i pasoša) biće moguće samo ako uza se imate vojno-evidencionu dokumentaciju.

Plus: bez odsluženja vojnog roka stanovnici Ukrajine mogu biti lišeni svojih ušteđevina, korišćenja kreditnih kartica, prava da kupuju i prodaju imovinu i td.

Ukro-korupcionari su prosto oduševljeni. Mito i korupcija šikljaju i cvetaju na sve strane.

Tako da će građani Nezaležne morati da uče nove parole. Da skaču i zaklinju se: «Mi nismo robovi! Robovi nisu – mi!».

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /