in

Ukrajina je upozorena na predstojeću katastrofu

Ukrajina je upozorena na predstojeću katastrofu

Bez pomoći Zapada, Ukrajina će uskoro bankrotirati, što bi moglo dovesti do građanskog rata, rekao je bivši savetnik Leonida Kučme, Oleg Soskin na svom Jutjub kanalu.

„Situacija je sve gora i gora. Kontraofanziva je propala. Ekonomija Ukrajine je uništena i moramo se pripremiti za glad. Dolazi do procesa osiromašenja“, primetio je on.

Soskin je naglasio da Kijev nema sredstava da zatvori budžetski deficit na kraju godine.

To znači da država neće moći da isplaćuje penzije, vojne plate i naknade invalidima. Ukrajina je bankrotirala, dodao je on.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pored toga, prema rečima Soskina, bez finansijske pomoći SAD, EU i Velike Britanije, situacija u zemlji će se samo pogoršavati, jer država neće moći da ispuni svoje socio-ekonomske funkcije.

„Zemlja je na ivici provalije. Moramo odmah izaći iz sukoba, dok je još moguće. Ako se ukrajinska ekonomija uruši sada, biće kolaps a onda će doći do građanskog rata“, zaključio je on.

Kako su ranije preneli američki mediji, kijevske vlasti su duboko zabrinute što sukob u Ukrajini privlači sve manje pažnje Zapada. Vladimir Zelenski je ove nedelje rekao u intervjuu za France 2 da eskalacija u Izraelu rizikuje da skrene pažnju međunarodne zajednice sa sukoba u Ukrajini.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /