in

Ukrajina je za nas pitanje života i smrti

Lider Rusije prokomentarisao je „istorijski deo“ intervjua Takeru Karlsonu, rekavši da je važno da slušaoci u inostranstvu shvate koliko je ukrajinsko pitanje osetljivo i bitno za Moskvu

Dok za Zapad dešavanja u Ukrajini predstavljaju poboljšanje taktičke situacije, za Rusiju je to sudbina, pitanje života i smrti, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin televiziji Rusija 24.

Prema rečima ruskog predsednika, zapadnim slušaocima i gledaocima nije bilo lako da shvate deo intervjua sa američkim novinarom Takerom Karlsonom u kom je govorio o istoriji.

„Verujem da im nije bilo lako, jer istorija Amerike ima nešto više od 300 godina, a ja sam počeo od 862. godine. Mislim da im nije bilo lako da razumeju. Ali i za njih i za nas je važno da razumemo naš misaoni hod i naše stavove i to koliko su dešavanja u Ukrajini važna za nas“, rekao je Putin, komentarišući intervju.

Ruski predsednik je, kako kaže, izložio normansku teoriju postojanja ruske državnosti, jer je želeo da slušaoci razumeju da su dešavanja u Ukrajini za Moskvu pitanje života i smrti.

Normanska teorija nije jedina, dodao je Putin i podsetio da je Mihail Lomanosov kritikovao istu.

„Verovatno je u pravu. Jer državnost Rusije se i ranije rađala. Čak i da uzmemo deo iz normanske teorije u kom su stanovnici Novgoroda pozvali Rjurika, onda je u najmanju ruku, dakle, postojao Novgorod kao neki veći centar. Koreni ruske državnosti su i dublji, ali ja sam samo izneo najpoznatiju teoriju“, pojasnio je Putin.

Mnogi ljudi i u Rusiji i u svetu žele da čuju drugačije mišljenje i da saznaju istinu, rekao je Putin, odgovarajući na pitanje novinara zašto se oko intervjua podigla tolika prašina.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /