in

Ukrajina ne može da pobedi na frontu, u Evropi se ne usuđuju da to priznaju

Ukrajina ne može da pobedi na frontu, u Evropi se ne usuđuju da to priznaju

Ukrajina ne može da pobedi na bojnom polju, o tome govore si vojni eksperti, samo političari u Evropi se ne usuđuju da to priznaju, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

On je u izjavi za radio „Košut“ rekao da Evropska unija treba da ima plan B za Ukrajinu jer je sadašnja strategija po tom pitanju propala.

Kako je naveo, Mađarska, uprkos zahtevima rukovodstva EU, ne može i ne želi da šalje sredstva svojih poreskih obveznika za vojnu pomoć Ukrajini. Ipak, najveći problem, istakao je on, je u tome što je „strategija s kojom su ušli u taj rat i uvukli Evropljane propala“.

„Prema planu, Ukrajina je trebalo da vodi odbrambeni rat, a mi, EU, da joj dostavljamo novac i vojnu pomoć. Pre nekoliko meseci objavljeno je da počinje ukrajinska kontraofanziva i da je taj cilj bio realističan i da su pobedili na frontu onda su mogli da traže novac ali ta strategija je doživela krah“, rekao je mađarski premijer.

Kako je dodao, vojni eksperti već priznaju tu činjenicu, mada se političari još ne odlučuju da o tome govore.

„Sramota je reži da to nije uspelo. Jasno je da Ukrajinci neće pobediti, da Rusi neće doživeti poraz na frontu i nema nikakve sumnje da ruski predsednik Vladimir Putin neće dozvoliti neuspeh“, istakao je Orban i dodao da je u takvoj situaciji potrebno zaustaviti se.

„Potreban je plan B za Ukrajinu“, rekao je on.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /