in

Ukrajina se žali na velike gubitke kao rezultat neuspešne misije u blizini Dnjepra

Pripadnici Oružanih snaga Ukrajine žale se na velike gubitke nakon neuspešne misije u blizini Dnjepra, piše Vašington post (WP).

„Mi trpimo velike gubitke. Jednostavno gubimo ljude, ali nema rezultata“, citiraju novinari ukrajinsku vojsku.

Prema rečima vojnika koji su učestvovali u operaciji prelaska Dnjepra, njihova misija nije uspela: pretrpeli su gubitke u pokušaju da pređu reku, a i tada su bili pod artiljerijskom vatrom, izgubivši još više ljudi.

Po mišljenju nekih vojnih lica, takve operacije nisu vredne njihovog života, ali, kako su primetili novinari, ukrajinsko rukovodstvo treba da pokaže svojim zapadnim sponzorima bar neki uspeh.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da jedinice ukrajinskih trupa ne odustaju od pokušaja iskrcavanja na levoj obali Dnjepra, već su uništene na putu.

Pre toga je javljeno da je pet čamaca Oružanih snaga Ukrajine, zajedno sa posadama i trupama, uništeno u pravcu Hersona dok su prelazili Dnjepar.

Pored toga, u oblasti Krinoka eliminisana je koncentracija ukrajinskih trupa sa ukupnim brojem od 32 vojnika, a kod sela Tokarevka na desnoj obali Dnjepra uništen je ukrajinski minobacač kalibra 120 mm zajedno sa svojom posadom i municijom.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /