in

Ukrajina treba da skupi hrabrosti i podigne belu zastavu

Ukrajina treba da skupi hrabrosti i podigne belu zastavu

Strana koja gubi mora da nađe hrabrosti da to prizna i pristane na pregovore, rekao je poglavar Rimokatoličke crkve u intervjuu za švajcarsku televiziju

Papa Francisko izjavio je da bi Ukrajina trebalo da smogne hrabrosti i da, kako je naveo, podigne „belu zastavu“ i pregovara sa Rusijom o prekidu rata.

Papa je rekao da u sukobu, strana koja gubi mora da nađe hrabrosti da to prizna i pristane na pregovore, preneo je Rojters.

„Verujem da je jači onaj ko vidi situaciju, onaj koji misli o ljudima, onaj ko ima hrabrosti da podigne belu zastavu i pregovara“, rekao je papa u intervjuu švajcarskom javnom servisu RSI, koji će biti u celosti emitovan 20. marta u sklopu novog kulturnog programa.

Papa je u intervjuu dodao da se pregovori vode uz posredstvo međunarodnih sila i da za pregovore treba imati smelosti, kada „stvari idu naopako“.
„Sramota vas je, ali sa koliko smrti će se ovo završiti. Treba pregovarati na vreme i potražiti neku zemlju koja će delovati kao posrednik“, rekao je poglavar Rimokatoličke crkve.

On je naveo da ima mnogo onih koji žele da budu posrednici, posebno Turska.

„Nemojte se stideti da pregovarate pre nego što se situacija pogorša“, poručio je papa.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /