in

Ukrajinci još nisu shvatili da ratuju sa Rusijom a ne sa Sovjetskim savezom

Ukrajinci još nisu shvatili da ratuju sa Rusijom a ne sa Sovjetskim savezom

Ukrajinci kao narod ne shvataju koliko se njima manipuliše u ovom sukobu, siguran je Daglas Mekgregor. On je u intervjuu sa Stivenom Gardnerom primetio, da sama Ukrajina ne razume razloge za ovaj sukob.

Takođe, prema rečima pukovnika, SAD jednostavno nemaju poštovanja prema kulturi i načinu života drugih zemalja. Sjedinjene Države deluju daleko iznad sopstvenih interesa i ništa se neće promeniti sve dok ovaj režim u Vašingtonu ostane na vlasti.

Voditelj: Mislite li da je problem na Bliskom istoku opasniji po svetski poredak i stabilnost, od situacije sa Rusijom i Ukrajinom?

Mekgregor: Da, jer postoji racionalan učesnik u događajima u Ukrajini a to je Moskva i ona kaže: „Slušajte, mi ne želimo da ubijamo Ukrajince, i nikada to nismo hteli. To je ono što ljudi ne razumeju. Rusi na Ukrajince gledaju kao na pravoslavne Slovene. Zašto da ubijaju? Nije im ostavljen izbor.

Ukrajinci kao narod ne shvataju, koliko se njima manipuliše u ovom ratu. Ukrajinci su veoma dobri ljudi. Oni se zalažu za svoju naciju, posvećeni su svojoj stvari, ali žive u prošlosti. Oni mešaju Rusiju sa Sovjetskim Savezom. Oni vide komunizam u Rusiji, i to je pomoglo da podstakne ovaj strašni, besmisleni, destruktivni rat.

Moramo to da zaustavimo, i mislim da će evropski šefovi država koji dođu na vlast posle smene sadašnjih, to na kraju i učiniti. Oni će pomoći da se ovo okonča. Dokle god ovaj režim u Vašingtonu bude na vlasti, ništa se neće promeniti. Bićemo uvučeni u rat na Bliskom istoku, koji jednostavno nema nikakvog smisla, koji će na kraju, mislim, uništiti Izrael.

Ne vidim nikakvu trezvenu analizu, a opet, ovo je u velikoj meri naše neznanje i bahatost. Odbacujemo sve koji su drugačiji od nas. To smo radili i pre Drugog svetskog rata.

Odbacili smo Japance i pre iskrcavanja u Normandiji. Ako samo pročitate karakteristike koje su date nemačkoj vojsci. Bili su izuzetno bizarni. Kao, Nemci ne znaju da misle, nemaju inicijativu.

Ko je došao na ovu ideju? To je bila vojska bez taktičke vazdušne podrške, koja nas je praktično dovela u ćorsokak. Trebali su nam meseci da ih pobedimo. Tako da je smešno.

Mi smo bahati, neupućeni smo, ne poštujemo tuđu kulturu i način života, jer stalno insistiramo da ako niste kao mi, ako ne prihvatate ono što smatramo da je ispravno za vas, sa naše tačke gledišta, onda si neprijatelj i zaslužuješ ono najgore, što je smešno, apsurdno, nikada nije imalo smisla i nema smisla ni danas.

Međutim, kako možemo da ubedimo Amerikance da napuste ovu ekstremnu aroganciju koja nam je usađena poslednjih 30 godina? Ovo je uvek bio problem, ali sada je izmakao kontroli.

Iskreno, ne verujem da prosečan Amerikanac, ako ga na glasanju pitaju- „Da li podržavate učešće u regionalnom ratu na Bliskom istoku“, bi odgovorio sa „da“. Ja ne mislim tako. Postoji granica.

Vašington je rekao da se ne može očekivati od bilo koje nacije da izađe izvan svojih sopstvenih interesa. Bio je u pravu. Mi postupamo daleko izvan svojih interesa. Rekao bih da je to tako trajalo poslednjih 30 godina, a možda i duže.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /