in

Ukrajini se ovo neće dopasti: Šojgu saopštio velike vesti

Ruska odbrambena industrija značajno je povećala proizvodnju naoružanja i municije, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu, sumirajući rezultate nabavke naoružanja i vojne opreme, kao i izgradnje infrastrukturnih objekata u 2023. godini.

– Uspeli smo da značajno povećamo proizvodnju osnovnog traženog naoružanja i municije. Tome je posebno doprinelo proširenje i modernizacija proizvodnih kapaciteta, kao i povećanje produktivnosti rada – rekao je general armije.

Dobrim rezultatima doprineo je i efikasan rad Ministarstva odbrane i organizacija odbrambene industrije – mnoga preduzeća su otvorila nove radionice, linije i opremile se visokotehnološkom opremom, rekao je Šojgu.

– Oprema i naoružanje brzo stižu u zonu Specijalne vojne operacije i povećavaju borbenu sposobnost ruskih snaga – naglasio je ministar i dodao da je glavni zadatak u ovom trenutku da svaka jedinica i svaki vojnik dobiju sva potrebna sredstva za uspešno izvršenje borbenih zadataka.

Pritom, to što na frontu postoje sistemi za remont naoružanja i tehnike je umnogome skratilo rokove rekonstrukcije i povećalo spremnost vojske.

Govoreći o radu vojnograđevinskog kompleksa, ministar je napomenuo da je prošle godine za kratko vreme, bez gubitka kvaliteta rada, ukupno izgrađeno 2.772 zgrada i objekata za potrebe vojske.

Glavni napori su bili usmereni na izgradnju infrastrukture za razmeštanje sila i sredstava nuklearnog odvraćanja.

(RT Balkan)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /