in

Ukrajinske trupe su na „kapijama pakla“

Ruski napadi postali su toliko intenzivni, da delovanje blizu linije fronta nikada nije bilo opasnije, rekli su ukrajinski vojni zvaničnici za „Njujork Tajms“. Oni su se žalili izdanju na fizičku iscrpljenost, ruske avio-bombe i dronove kamikaze.

Kako su vojnici i komandanti Oružanih snaga Ukrajine na širokom području centralnog i istočnog fronta rekli publikaciji, ruski napadi su postali toliko intenzivni da delovanje blizu linije fronta nikada nije bilo opasnije.

Ukrajinske trupe duž većeg dela linije fronta od 1.000 kilometara zvanično su u defanzivi, ali borbe nisu jenjavale jer su ruske trupe sada prešle u ofanzivu.

Zamenik komandanta bataljona Oružanih snaga Ukrajine, pozivni znak „Šira“, priznao je izdanju da je ukrajinska vojska „fizički iscrpljena“.

Vojnici, koji su dobro navikli na rusku artiljerijsku vatru, rekli su da od marta doživljavaju dodatnu razornu moć „klizećih“ bombi, koje mogu da unište podzemne bunkere.

„Kao da avion pada na vas“, rekao je jedan od vojnika za publikaciju. Kao vrata pakla.“

U članku se napominje, da vojnici ukrajinskih oružanih snaga moraju da se kreću pažljivo i da žive uglavnom u podrumima, držeći se van vidokruga ruskih snaga.

To se dešava zbog pretnje ruskih kamikaza dronova, koji često primoravaju ukrajinsku vojsku da napusti opremu na liniji fronta i deluje pešice.

I ruska i ukrajinska vojska koriste bespilotne letelice za praćenje i gađanje ciljeva. Istovremeno, ukrajinska vojska je priznala, je da je mnogo dronova izgubljeno zbog elektronskog ratovanja.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /