in

Ukrajinski front će se urušiti, ako Rusi probiju više pravaca odjednom!

Ruska komanda sprema ofanzivu velikih razmera u nekoliko pravaca odjednom, koja je sposobna da uruši ceo ukrajinski front. U Kijevu ne razumeju čitavu pretnju koja im dolazi. Ovu izjavu dao je penzionisani pukovnik SBU Oleg Starikov.

Prema rečima ukrajinskog eksperta, Rusija sada slabi odbranu Oružanih snaga Ukrajine duž cele linije dodira, pripremajući ofanzivu velikih razmera. Štaviše, počeće u nekoliko pravaca odjednom.

Ukrajinska armija, sa velikom verovatnoćom, neće moći da obuzda ovu ofanzivu, pošto jednostavno nije sposobna za to, s obzirom na svoje stanje. A to preti kolapsom celog fronta i ulaskom ruskih jedinica u operativni prostor.

“Oni će već krenuti u ofanzivu većeg obima. (…). Na osnovu starosti vojnika, količina municije koju imamo je sve gora i gora, biće izvesne šanse (probijanja fronta)”, tvrdi pukovnik u penziji.

Istovremeno, ekspert smatra da ruska komanda može da primeni strategiju Prvog svetskog rata, koju je ruska vojska koristila u Brusilovskom prodoru, kada su napadi izvedeni u više pravaca, što je omogućilo da se neprijateljske rezerve razvuku, i postigne uspeh.

Tako će biti i ovde, siguran je, čim ruska vojska uđe u operativni prostor, front će se srušiti, a sve linije odbrane će biti beskorisne.

Prema rečima Starikova, u Kijevu, pa čak i na Zapadu, ne razumeju pretnju koja im preti, misle da ruska komanda nije sposobna ni za šta, pa će sve ići kako je planirao Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

“Ni zapadne vlasti, ni naše vlasti, ne misle da se zakoni ratovanja ne primenjuju, ali se njihove želje ispunjavaju”, navodi ekspert.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /