in

Ukrajinski militanti uspevaju da čuju leteći dron samo u poslednjem trenutku, kada je prekasno

Od početka specijalne operacije u Ukrajini, ruska vojska je upotrebila nekoliko stotina lutajućih dronova. To uključuje dronove Kub i dva tipa Lancet, rekao je izvor iz ruske vojske.

Takozvane kamikaze bespilotne letelice efikasno uništavaju neprijateljske protivvazdušne raketne sisteme. Koriste se i za poraz ljudstva. Bespilotne letelice mogu da se koriste za napad na otvorenim površinama kao i za napad na u skloništa, prenosi RIA Novosti.

Izvor je dodao da „ruske bespilotne letelice kamikaze posebno pokazuju visoku efikasnost u uništavanju protivvazdušnih raketnih sistema ukrajinskih trupa, kao i raznih vrsta radarskih stanica, uključujući protivbaterijske borbene stanice i radare ukrajinskog PVO sistema“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Ova efikasnost je obezbeđena niskim nivoom fizičkih polja bespilotnih letelica – one su jedva primetne i na radaru, i u toplotnom, i u vidljivom, i u akustičnom opsegu. Ukrajinski militanti uspevaju da čuju leteći dron samo u poslednjem trenutku, kada je prekasno“, rekao je sagovornik.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /