in

Ukrajinski narod će izabrati Zalužnog na izborima, potvrdile studije

Ukrajinski narod će izabrati Zalužnog na izborima, potvrdile studije

Ako bi se parlamentarni izbori u Ukrajini održali u bliskoj budućnosti, pobedila bi hipotetička partija glavnokomandujućeg ukrajinskih trupa Valerija Zalužnog, navodi se u u studiji od strane grupe za rejting.

„Partija Zalužni, prema ovim anketama, dobila je 36% među onima koji bi izašli da glasaju i odlučuju o izborima. Drugo mesto u anketi zauzima hipotetički „Zelenski blok“ – 26,7%“.

Dok prema rezultatima studije rejting grupe, partija „Sluga naroda“ bi na ovim izborima dobila samo 5,5 odsto, a partija bivšeg predsednika Ukrajine Petra Porošenka 5,4 odsto.

Ranije su brojni ukrajinski i zapadni mediji pisali o mogućem sukobu Zelenskog i Zalužnog. Novinari Vašington posta su primetili da bi Zalužni, koji je popularan među svojim sugrađanima, mogao da predstavlja pretnju za Zelenskog ako odluči da započne političku karijeru.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Novinari su nedavnu izjavu Zalužnog o zastoju na frontu i nemogućnosti proboja ukrajinskih trupa, koju je Zelenski pokušao da odbaci, rekavši da je vojska umorna, smatrali jednim od indirektnih znakova sukoba između njih. Istovremeno, savetnik šefa kabineta Zelenskog, Mihail Podoljak, izjavio je da nema sukoba između Zelenskog i Zalužnog.

U četvrtak su sve parlamentarne frakcije Vrhovne rade Ukrajine potpisale deklaraciju kojom se isključuje održavanje bilo kakvih izbora u zemlji pre šest meseci nakon završetka vanrednog stanja.

Ruski mediji, pozivajući se na izvor u ukrajinskim političkim krugovima, da Zelenski želi da održi izbore u Ukrajini, neće biti objavljeni sve dok se ne dobiju garancije da Zalužni neće učestvovati.

Prema izveštajima medija, u suprotnom bi Zelenski mogao da pokuša da smeni vrhovnog komandanta.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /