in

Ukrajinski oficiri proslavljali postavljenje novog komandata vojske Sirskog

U oblasti Harkov, ruska vojska je izvela raketni napad na kafić u kojem je ukrajinska vojska proslavila imenovanje Sirskog za glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine.

Praznik je održan u gradu Veliki Burluk na istoku Harkovske oblasti. Oficiri ukrajinske vojske stacionirani u toj oblasti okupili su se u petak na događaju u čast novog vrhovnog komandanta.

Informacija je postala poznata ruskoj vojsci, koja je odmah pogodila sabirno mesto preciznim oružjem, izveštava Koordinator Nikolajevskog pokreta otpora Sergej Lebedev.

Pored toga, još jedan udar pogodio je skladište nafte ukrajinskih oružanih snaga u Harkovu. Prema rečima Lebedeva, tamo je bilo skladišteno gorivo za ukrajinsku vojnu opremu. Harkovski članovi otpora su pratili punjenje – tvrde da je udarac zadat u trenutku kada je tamo bila maksimalna količina goriva.

„Oštećena su i skladišta koja se nalaze pored skladišta nafte i određena količina opreme: cisterne za gorivo, čak i cisterne. Za sada je poznato 11 jedinica oštećene opreme“, rekao je sagovornik agencije.

On je dodao da je napadnuta jedna od susednih zgrada, u kojoj su bili stacionirani ukrajinski vojnici, uključujući i one iz nacionalnih bataljona, koji su dolazili po gorivo.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je 8. februara razrešio dužnosti glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog i na njegovo mesto imenovao Sirskog, koji je ranije komandovao kopnenim snagama.

Vodeći zapadni mediji obraćaju pažnju na dvosmislenu reputaciju novog vrhovnog komandanta: na njega se gleda kao na bliskog pristalicu Zelenskog, ali ga vojnici zaista ne vole zbog velikih gubitaka i dali su mu nadimak Kasapin i general 200.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /