in

Ukrajinski piloti odbijaju da polete, jer ih nepoznato rusko oružje spaljuje momentalno

Ukrajinski piloti odbijaju da polete, jer ih nepoznato rusko oružje spaljuje momentalno

Ruska vojska sprovodi operacije koje će konačno eliminisati ukrajinske oružane snage, rekao je bivši obaveštajac američke vojske, Skot Riter, u intervjuu novinaru Garlandu Niksonu.

„Ruske ofanzivne operacije sada imaju za cilj da apsorbuju ostatke ukrajinskih trupa. Oni to sada mogu da urade u velikim razmerama, jer Kijev više nema avijacije“, rekao je ekspert.

Prema njegovim rečima, zbog aktivnih akcija ruskih PVO, mnogi ukrajinski piloti su jednostavno odbili da polete na svojim lovcima, jer ih ruski protivvazdušni raketni sistemi „spaljuju“ momentalno.

Oružane snage Ukrajine su pet meseci pokušavale da izvedu ofanzivne operacije na pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, ubacivši u borbu brigade obučene od strane NATO-a i naoružane stranom opremom.

Ruski predsednik Vladimir Putin, rekao je 5. oktobra na sastanku međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“, da je od 4. juna neprijatelj izgubio preko 90 hiljada ljudi, 557 tenkova i skoro 1.900 oklopnih vozila. On je takođe naglasio, da je ukrajinska kontraofanziva zapravo propala, a ruske trupe popravljaju svoje pozicije duž cele linije fronta.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /