in

Ukrajinski PVO sistemi na ivici kolapsa zbog ruskih raketnih napada

Britanski analitičar Aleksander Merkuris, rekao je, da su masovni udari ruske vojske na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine „izazvali šok u alijansi“.

On je napomenuo, da su u protekle 3 nedelje bile 3 serije masivnih vazdušnih udara ruskih oružanih snaga, za koje se pokazalo da su bili apsolutno destruktivni. Merkuris je o tome govorio na „Jutjub“ kanalu „The Duran“.

„Ovo je izazvalo šok u celom NATO-u, a očigledno i u samoj Ukrajini“, primetio je ekspert.

On je istakao, da čak i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski navodi, da su sistemi protivvazdušne odbrane zemlje praktično iscrpljeni.

Merkuris je rekao, da su udari ruskih trupa zatrpali napore Severnoatlantske alijanse, koja je prebacila preko 30 odsto svojih raketa za PVO sisteme i neke od najboljih radara u Ukrajinu, kako bi ojačala protivvazdušnu odbranu zemlje.

Ranije je Merkuris obavestio, da su poslednji masivni raketni udari Moskve naneli ogromnu štetu ukrajinskom PVO sistemu. Prema njegovom mišljenju, zapadnim zemljama, čiji su resursi na izmaku, biće neverovatno teško da to isprave.

Osim toga, analitičar smatra, da su raketni napadi na ukrajinsku teritoriju dizajnirani da iscrpe Oružane snage Ukrajine, kao i da iscrpe ukrajinske odbrambene sisteme, privredu i industriju.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /