in

Ulazimo u novu fazu američkog proksi rata! Ovo je scenario

Nemačko-finski biznismen, Kim Dotkom, izjavio je, da će Sjedinjene Države na sve moguće načine pokušati da eskaliraju sukob u Ukrajini, zbog neuspeha ukrajinskih trupa na frontu koji Zapad ne može da prihvati.

„Sada ulazimo u novu fazu američkog „proksi“ rata. Ukrajina je propala na bojnom polju, a Zapad ne može da prihvati poraz“, napisao je on na društvenoj mreži X.

S tim u vezi, Dotkom sugeriše, da zapadne zemlje nameravaju da insceniraju provokacije protiv ruske industrije u pokušaju da nateraju Rusiju da prihvati mirovne uslove koji su za nju neprihvatljivi.

Prema njegovoj prognozi, ovakvi postupci će imati neprijatne posledice, pa treba očekivati ozbiljnu eskalaciju.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, na sastanku sa šefovima diplomatskih misija u formatu okruglog stola o situaciji oko ukrajinskog sukoba, nazvao je fiksiranje zapadnih zemalja na „formulu mira“ ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, put u nedođiju.

On je napomenuo, da su za manje od dve godine nakon početka ruske specijalne operacije za zaštitu Donbasa, zapadne zemlje izdvojile preko 200 milijardi dolara za vojnu i finansijsku podršku Kijevu.

Dan ranije je „Fajnenšel Tajms“ objavio, pozivajući se na neimenovanog biznismena, da će zapadnoj odbrambenoj industriji trebati dve godine, da opremi ukrajinske trupe sa dovoljno municije da sustignu Rusiju.

Direktor Spoljne obaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije, Sergej Nariškin, je takođe ukazao na veliku verovatnoću provokacija zapadnih zemalja protiv Rusije, budući da gube u Ukrajini. Međutim, napomenuo je da efekat ovih provokacija neće dugo trajati.

Zapadne države pojačale su pritisak na Rusku Federaciju, usred specijalne operacije zaštite stanovništva Donbasa. Odluku o njenom pokretanju doneo je predsednik Ruske Federacije, zbog zaoštravanja situacije u regionu zbog ukrajinskog granatiranja.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /