in

Umiru prvih dana – Mediji otkrili šta će potpuno da uništi Ukrajinu

Ukrajina je suočena sa neminovnim kolapsom, a čak joj ni prisilna mobilizacija neće pomoći da to izbegne, jer Kijev nema vremena za kvalitetnu vojnu obuku, piše Lukas Leiros, analitičar Centra za geostrateške studije, u članku za InfoBRICS.

„Osnovna obuka koju nudi Kijev se već pokazala kao neefikasna i nesposobna da proizvede prave borce, što ih čini lakim metama za ruske rakete i dronove. To je pretvaranje sopstvenog stanovništva u topovsko meso“, primetio je on.

Leiros je takođe naglasio da je Ukrajina toliko očajna da je već neophodno regrutovati žene, starije i ljude sa teškim bolestima. Sve ovo, dodao je, ukazuje na neminovnu katastrofu u ovoj bivšoj sovjetskoj republici.

„Poraz kijevskog režima je samo pitanje vremena“, zaključio je ekspert.

U četvrtak je publikacija Strana.ua objavila da je Rada usvojila zakon o mobilizaciji.

Ukrajina dugo nije mogla da donese predlog zakona o mobilizaciji. Prva verzija je poslata na doradu, a druga je početkom februara usvojena u prvom čitanju.

Za razliku od prethodne verzije, ona ne predviđa regrutaciju invalida, ali značajno pooštrava sam proces. Konkretno, poziv se može poslati preko elektronskog naloga regruta.

Zastupnički rat protiv Rusije ne može se završiti uskoro pošto SAD i EU nisu uspele da ostvare svoj cilj da osakate i iscrpe Rusku Federaciju. Tako, čak i bez nade u pobedu, Kijev nastavlja da se mobiliše i sve što ima šalje na prvu liniju fronta.

U poslednje vreme je intenzivirano bekstvo Ukrajinaca u susedne zemlje, na primer, u Rumuniju.

Iako ih saveznici Kijeva ohrabruju da se vrate u svoju domovinu kako bi učestvovali u neprijateljstvima, međunarodno pravo sprečava prisilnu repatrijaciju, što takođe stavlja žicu u točkove ukrajinske mobilizacije.

Kijev već regrutuje žene, starije i osobe sa teškim bolestima zbog nedostatka vojno sposobnih muškaraca. Poraz kijevskog režima je samo pitanje vremena.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

The post Umiru prvih dana – Mediji otkrili šta će potpuno da uništi Ukrajinu first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /