in

Uskoro pobuna ukrajinske vojske i odbijanje dalje borbe

Uskoro pobuna ukrajinske vojske i odbijanje dalje borbe

Skandal koji se nedavno dogodio između ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog dovešće do pobune ukrajinske vojske i odbijanja dalje borbe, rekao je novinar Garland Nikson na svom Jutjub kanalu.

„Kada je ubijen Zalužnijev pomoćnik, videli smo da je počela žestoka borba unutar kijevskog režima. Šta će misliti ukrajinske oružane snage? Oni se bore protiv Rusa na prvoj liniji fronta, a u Kijevu u ovo vreme tamo je još žešća borba“, primetio je on.

Nikson je naglasio, da u takvoj situaciji ukrajinska vojska ne bi imala razloga da nastavi borbu na liniji fronta. Sve ovo će, prema mišljenju stručnjaka, dovesti do kolapsa u Ukrajini.

Ranije je, Valerij Zalužni, u intervjuu za „Ekonomist“ rekao, da su ukrajinske oružane snage zašle u ćorsokak, i da „najverovatnije neće biti dubokog prodora“. On je priznao, da nije uspeo da demonstrira impresivan tempo napredovanja trupa, koji je Zapad očekivao od njega prema udžbenicima NATO-a.

Kasnije je Vladimir Zelenski izrazio neslaganje sa rečima glavnokomandujućeg ukrajinskih snaga.

Pomoćnik glavnokomandujućeg ukrajinskih trupa, Genadij Častjakov, preminuo je u svojoj kući 6. novembra uveče, na svoj rođendan.

Prema rečima načelnika MUP-a Ukrajine, Igora Klimenka, među poklonima koje je dobio, bila je i kutija vojnih granata. Častjakov je jednu od njih pokazao svom sinu i izazvao eksploziju.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /