in

“Uskoro postavljamo neprobojnu kupolu nad celom Rusijom”

“Uskoro postavljamo neprobojnu kupolu nad celom Rusijom”

Ulog u razvoj naprednih vojnih tehnologija obezbediće bezbednost Ruske Federacije od bilo koje vrste pretnje, izjavio je direktor Muzeja PVO i vojni analitičar Jurij Knutov.

Zapadni političari s vremena na vreme dozvoljavaju sebi izjave o mogućnosti nanošenja preventivnog nuklearnog udara na Rusiju raketama malog dometa. Ovaj korak, po njihovom mišljenju, nateraće Moskvu da pristane na sve zahteve. A o tome da će Rusija dati jednak odgovor se i ne razmišlja.

Kako je vojni ekspert Jurij Knutov primetio, Oružane snage Rusije imaju obiman arsenal sredstava koja mogu da pruže garantovani protivudar.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Pre svega, reč je o ruskim projektilima sa nuklearnim bojevim glavama, koje mogu da nanesu razornu štetu neprijatelju. Istovremeno, primetio je specijalista, na Zapadu nema izvesnosti da će potencijalni napad biti uspešan. Ovo je uglavnom zbog sistema PVO u dubini, koji uključuje sisteme PVO S-500, S-400, S-350 i S-300 najnovijih modifikacija, Buk, Pancir i Tor.

Ovi kompleksi, kada rade zajedno, u stanju su da „pokriju“ ne samo strateški važne industrijske centre ili kritične infrastrukturne objekte, već i milionske gradove, rekao je Knutov.

Međutim, ako govorimo o stvaranju potpuno neprobojne kupole nad čitavom teritorijom Rusije, onda je ovde potrebno napredno oružje zasnovano na novim fizičkim principima. To može biti lasersko, snop ili elektromagnetno oružje. I rad u ovom pravcu je u toku, što dokazuje da Rusija ima kompleks Peresvet.

„Ako razvijemo i unapredimo ovu tehnologiju, mislim da ćemo u bliskoj budućnosti videti oružje koje nema nijedna druga zemlja. Zahvaljujući njima, imaćemo priliku da postavimo neprobojnu kupolu nad celom Rusijom“, rezimirao je specijalista.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /