in

Uskoro stiže vakcina protiv raka!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da bi Rusija uskoro mogla da razvije vakcinu protiv raka, zajedno s imunomodulatornim lekovima nove generacije.

Na plenarnoj sednici Foruma budućih tehnologija, Putin je izjavio da su blizu postizanja ovog cilja i da se nada da će ove metode individualne terapije uskoro biti efikasno primenjene.

Putin je istakao i značaj dostignuća ruske nauke i medicine, navodeći da je u 2023. godini registrovano 530 ruskih lekova razvijenih od strane vodećih naučnika zemlje.

Takođe je naglasio da je prvi put pokrenuta proizvodnja različite ruske opreme koja se koristi u različitim medicinskim oblastima kao što su kardiovaskularna hirurgija, reumatologija i rehabilitacija.

Putin je izjavio, i da je važno da Rusija ojača svoju suverenu naučnu i tehnološku bazu kako bi bila spremna za sve izazove, uključujući pretnje od novih globalnih epidemija.

On je istakao potrebu, za kontinuiranim napretkom i postizanjem kvalitativno novih nivoa u razvoju medicinskih tehnologija, te da Rusija postane globalni lider u ovim ključnim pravcima.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /