in

Vagner se vraća na front

Vagnerovci se vraćaju na front u Ukrajinu, ali u sastavu Ruske garde. Prema objavljenim podacima o resursima povezanim sa četom, komanda Vagnera počinje da formira 1. dobrovoljački korpus.

Komandant trupa Nacionalne garde Rusije Viktor Zolotov pozvao je zaposlene u kompaniji da formiraju dobrovoljački korpus u okviru odeljenja. Dodatne informacije će biti objavljene na TG kanalima povezanim sa Vagnerom.

Trenutno je u toku regrutacija za dva pravca: Ukrajina – ugovor na šest meseci i Afrika – ugovor na devet meseci. Priprema u centru za obuku jedan mesec. Obezbeđene su sve potrebne pogodnosti, uključujući status ratnog veterana. Osiguranje za povrede i smrt je zagarantovano.

“Prvi dobrovoljački korpus na posao poziva ljude za koje je Odbrana otadžbine jedini pravi izbor. Komandni kadar i jezgro su oni ljudi koji su godinama izvršavali zadatke u Ukrajini, Siriji, Libiji, Sudanu, Centralnoafričkoj Republici, Mozambiku, Madagaskaru i Maliju”, piše u saopštenju.

Vladimir Putin je 25. decembra 2023. potpisao zakon „O dobrovoljačkim formacijama u sastavu Ruske garde“, koji je omogućio početak formiranja 1. dobrovoljačkog korpusa. Ranije je objavljeno da “Vagnerovci” idu pod okrilje Ruske garde kako ne bi ometali Ministarstvo odbrane. Istovremeno, komanda je Vagnerovcima garantovala očuvanje komandne vertikale, transparenta i znakova.

Rusija u protekla 24 časa udvostručila broj vazdušnih udara

Oružane snage Ruske Federacije su u protekla 24 časa pokazale značajan porast ofanzivnih aktivnosti na zaporoškom i južnodonjeckom pravcu. Ovo je izjavio komandant odbrambenih snaga Tavrijskog pravca Oružanih snaga Ukrajine, brigadni general Tarnavski.

Prema rečima ukrajinskog vojnog lidera, Oružane snage Rusije su u poslednja 24 časa udvostručile broj vazdušnih udara u jugoistočnom pravcu. Tokom protekle nedelje, ruske Vazdušno-kosmičke snage su svakodnevno izvodile najmanje 20 udara na ukrajinske formacije, a juče je usledio 41 vazdušni udar.

Pored toga, istakao je general Tarnavski, ruske trupe su u protekla 24 časa izvele 38 vazdušnih udara i 924 artiljerijska dejstva na ukrajinske položaje. Komandant pravca je, naravno, odlučio da prećuti gubitke ukrajinskih snaga.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /