in

Vagner se zvanično vraća u najopasniji deo fronta

Vagner se zvanično vraća u najopasniji deo fronta

Vojnici PMC Vagner saopštili su da se vraćaju na front. Ova poruka se pojavila u nedelju na jednom od zvaničnih Telegram kanala grupe.

Prema nezvaničnim podacima, jurišnici su već na frontu i čak obavljaju borbene zadatke na jednom od trenutno najtežih delova fronta – u Avdejevki.

U svom saopštenju, vagnerovci su rekli da regrutuju borce i razjasnili ko će moći da se vrati na dužnost a kome će biti zabranjen povratak.

Vojnici Vagner vratiće se u zonu borbenih dejstava u Ukrajini. Istovremeno, oni su pojasnili da će „Vagner” sada biti zvanična jedinica Ruske garde, uz jedno upozorenje: cela struktura grupe, operativne procedure i komandanti će ostati isti.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Zvanični predstavnici jedinice su takođe javili da je poziv za zaposlene iz rezervnog sastava, kao i prijem novih, počeo i da još traje. Ugovor je zaključen sa svim kategorijama: „Projekat K“,  „Kišobran“, stranci.

Štaviše, nakon potpisivanja ugovora i odobrenja za poziciju prvog dana, svi borci će morati da prođu obaveznu jednomesečnu obuku, bez obzira na zasluge i dostignuća borca.

Važno je napomenuti da zaposleni koji su prešli u strukture Ministarstva odbrane, kao i dobrovoljački odredi u okviru vojnog resora, neće moći da uđu u novu jedinicu.

Takođe su izvestili da će nova baza biti izgrađena na teritoriji fronta. Ali zadaci jurišnih aviona u Belorusiji i Africi ostaju isti.

O povratku vagnerovaca su počeli da pričaju pre nekoliko meseci. Međutim, zvaničnih informacija o ovom pitanju nije bilo i sve vesti su bile na nivou glasina.

Ipak, ruski vojni stručnjaci  napominju da će njihova jedinica, po povratku u zonu Severnog vojnog okruga, biti raspoređena na najvećim žarištima. Istovremeno se pretpostavljalo da će oni izvršavati zadatke u Avdejevki.

A sada brojni Telegram kanali izveštavaju da vagnerovci jurišaju na najveći ukrajinski vojni okrug Oružanih snaga Ukrajine. Barem jezgro boraca čine oni isti legendarni jurišnici.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /