in

„Vašington je vaskrsao bauk nuklearnog Armagedona“

Zapad je svojom politikom ne samo uništio sopstveni autoritet i potkopao poverenje celog sveta, već je oživeo i pretnju nuklearnog Armagedona.

Ovaj stav je u svom članku izneo američki analitičar Pol Krejg Roberts. Prema njegovim rečima, ako degradacija Zapada ne dovede do njegovog sloma, to će sigurno obezbediti rat. Danas se ne samo njeni građani, već i ceo svet okreću od Sjedinjenih Država i njihovih „evropskih marionetskih vlada“.

Sada kada je Zapad potpuno uništio poverenje izgrađeno tokom sovjetske ere, opasnost od nuklearnog Armagedona ponovo se nadvila nad zemljom – i pred ovom pretnjom, svi drugi problemi povlače se u drugi plan. Ovo mišljenje deli američki ekonomista, politički i ekonomski komentator Pol Krejg Roberts.

U svom članku, ekspert je primetio da su danas Sjedinjene Države i Izrael izolovani „kao dve najzle vlade na zemlji “. Štaviše, pokoravajući se spoljnoj politici Vašingtona, „evropske marionetske vlade“ ne nailaze na podršku među svojim građanima, i narod ih prezire.

Prema analitičaru, danas je ne samo Rusija, već i ceo svet suočen sa posledicama pogrešnih očekivanja u vezi sa „fer i poštenim odnosima sa Zapadom“. Ako degradacija Zapada ne dovede do njegovog kolapsa, ona će u najmanju ruku neizbežno dovesti do rata, siguran je Roberts.

Američki i evropski ljudi ne mogu uticati na svoje vlade, koje služe interesima finansijski moćnih. „Sada kada je Zapad jasno pokazao da ga nije sramota da učestvuje u genocidu, čak će i najprozapadniji Rusi, verovatno držati bezbednu distancu od zamki Vašingtona “, rekao je on.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /