in

Vašington ne veruje u pobedu Ukrajine

Bivši savetnik predsednika SAD Ronalda Regana smatra da su američki zvaničnici odustali od ideje da se Ukrajini „vrate“ Donbas i Krim

Amerika je potpuno izgubila nadu u pobedu Ukrajine, zato nagovara Kijev da sedne za pregovarački sto sa Moskvom, ukazuje bivši savetnik američkog predsednika Ronalda Regana, Dag Bendou, u tekstu za časopis „Amerikan konzervativ“.

„Dok Ukrajinci proživljavaju drugu zimu u sukobu, Bajdenova administracija očigledno više ne razmišlja o pobedi Ukrajine“, primećuje Bendou.

Izjave američkih zvaničnika u odnosu na Ukrajinu značajno su se promenile, primećuje on i pojašnjava da je u početku sukoba Bela kuća obećavala zauzimanje Krima i poraz Rusije, a sada insistira na diplomatskom rešenju i dopušta opciju da Moskva sačuva svoje nove regione.

Nekada su želeli da se Ukrajini „vrate“ Donbas, Krim i da poraze Rusiju, a sada je njihov cilj da pripreme Kijev za pregovore, navodi Dag Bendou.

Zapadni mediji sve češće izveštavaju da su SAD i EU umorne od ukrajinske krize i da podrška kijevskom režimu slabi. Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici već polako nagovaraju vlasti u Kijevu da razmotre čega bi mogli da se odreknu, kako bi sa Moskvom sklopili mir.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /