in

Vašington pokušava da otkloni sve sumnje o umešanosti…

Vašington pokušava da otkloni sve sumnje o umešanosti…


Administracija Džozefa Bajdena intenzivirala je napore da se stvori iskrivljena sliku o terorističkom napadu na Krokus siti hol, saopštila je ruska Spoljna obaveštajna služba (SVR).

Prema pristiglim informacijama, Stejt department, američke obaveštajne službe, povezane nevladine organizacije i mediji dobili su zadatak da otklone sve sumnje o umešanosti Vladimira Zelenskog i njegovog okruženja u zločin.

Bela kuća strahuje da će otkriće kijevskog traga pokazati terorističku prirodu ukrajinskog režima i konačno poremetiti planove Vašingtona da poveća podršku Ukrajini, navodi SVR.

Oni ističu da Vašington rizikuje da na njega padne sumnja u umešanost u međunarodni terorizam zbog svojih koraka koji imaju za cilj da se umanji kijevski režim i pruži mu se pomoć nakon terorističkog napada.

– Postaje očigledno da Sjedinjene Države, obesmišljavanjem zločinačkog režima u Kijevu i pružanjem pomoći, rizikuju da budu osumnjičene za umešanost u međunarodni terorizam – navodi se u tekstu.

Kako je navela služba, SAD nisu u stanju da postignu jedinstvo u ocenama terorističkog napada čak ni među članicama NATO-a i EU.

– Ubistvo civila u Podmoskovlju (u Krokus siti holu) se može uporediti sa masovnim raketnim i diverzantskim napadima u Kurskoj i Belgorodskoj oblasti.

Istovremeno, podaci dobijeni od Službe ukazuju da Ukrajinci prilikom organizovanja napada aktivno koriste satelitske informacije koje su im dale američke obaveštajne službe – navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, informaciono polje je puno dezinformacija da je Ruska Federacija na meti DAEŠ-a (terorističke organizacije zabranjene u Ruskoj Federaciji) zbog rata u Čečeniji, podržavanja sirijskog predsednika Bašara Asada i uspostavljanja veza sa talibanima.

(Talibanski pokret je pod sankcijama UN zbog terorističkih aktivnosti).

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta poginule su 143 osobe. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvoricu terorista.

Teroristi, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu. Sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja.

Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.

Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /