in

Vesti iz Moskve zatresle Zapad- Pao istorijski dogovor sa Iranom!

Moskva i Teheran potpisaće veliki međudržavni sporazum, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Vest je objavljena nakon telefonskog razgovora šefa ruske diplomatije i njegovog iranskog kolege Hoseina Amira Abdolahijana.

“Strane su istakle svoju privrženost osnovnim principima rusko-iranskih odnosa, uključujući bezuslovno poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta jednih i drugih, što će biti potvrđeno u velikom međudržavnom sporazumu koji se priprema za potpisivanje između Ruske Federacije i Islamske Republike Iran“, navodi se u saopštenju, uz napomenu da će upravo to biti potvrđeno u pomenutom sporazumu, prenele su RIA Novosti.

Sergej Lavrov je napomenuo da Moskva i Teheran povećavaju zajedničke napore za stvaranje “ravnopravnog multipolarnog sveta“.

I ministar odbrane Sergej Šojgu je razgovarao sa svojim kolegom iz Irana, brigadnim generalom Mohamedom Aštijanijem o aktuelnim pitanjima vojne i vojno-tehničke saradnje, a bilo je reči i o pitanjima regionalne bezbednosti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Podsetimo, i Rusija i Iran su trenutno neprijatelji „broj jedan“ zapadnih zemalja, Rusija zbog invazije na Ukrajinu, a Iran zbog pomaganja Rusiji, ali i podrške militantnim islamističkim grupama povezanim sa brojim napadima.

Više puta su zapadni mediji upozoravali na opasan savez koji se stvara, objašnjavajući koje bi to sve posledice moglo da ima.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /