in

Vod Oružanih snaga Ukrajine se predao u punoj snazi

Snimak nekoliko desetina vojnika sa žutim trakama na uniformama i rukama na potiljku objavio je kanal „Arhangel Specnaz“.

Među onima koji su se tamo predali ima ranjenika – pomažu im zdravi drugovi.

„Još jedan dodatak fondu za razmenu“, prokomentarisao je video administrator kanala.

Vod u ukrajinskoj vojsci može da se sastoji od do šest odeljenja, odnosno do 60 ljudi. Tačan broj zarobljenika i pravac predaje nije naznačen.

Podsetimo, dan ranije Rusija i Ukrajina izvršile su još jednu razmenu ratnih zarobljenika. Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, vratilo nam se 248 vojnika. Zelenski je najavio povratak više od 200 boraca Oružanih snaga Ukrajine.

Ruska vojska vodi radio kanal za vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine koje želi da se preda. Treba da se podese na frekvenciju 149.200 i pozovu Volgu. Zauzvrat će dobiti uputstva za siguran izlazak iz rata.

Posle teške borbe na jednom od pravaca Severnog vojnog okruga, zarobljen je ceo vod ukrajinskih vojnika. Ovo prenosi Arhangel Specnaz.

Postoje i oni koji su ideološki motivisani, i mobilizovani, koji su još pre nedelju dana bili kod kuće, a onda su ih ugurali u kamion i odvezli na klanje, i još mnogi drugi.

„Arhangel Specnaz” napominje da se prema svima postupa humano. Vojnici su svesno doneli odluku da se predaju, nisu želeli da ginu za režim kijevske vlade.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /