in

Vojni dopisnik Matjušin: Nešto se čudno dešava u ukrajinskoj vojsci duž celog fronta

Vojni dopisnik Matjušin: Nešto se čudno dešava u ukrajinskoj vojsci duž celog fronta

Sve više dolazi do sukoba između običnih ukrajinskih oficira i neonacista u komandi zbog toga što oni nasilno mobilisani ne žele da umru.

Ovo je izjavio vojni dopisnik Aleksandar Matjušin na radiju Komsomolskaja pravda.

„Iz mog iskustva u komunikaciji sa zarobljenim Ukrajincima, možemo jasno reći da su sukobi u toku. Sukobi se pre svega odnose na shvatanje ukrajinskih boraca da Rusi neće pobeći kada vide ukrajinske trupe i hvaljenu zapadnu tehniku, shvataju da ih teraju u juriš  a oni koji prežive biće primorani da se vrate nazad i biće ponovo poslat na isti juriš.

U ovom slučaju, nemoguće je odbiti, pa nastaju nemiri plus neplaćanje novca, obećavaju jedno a u stvari ne daju ni minimum. Nesposobno rukovodstvo ukrajinske komande, nesposobnost oficira, sve to zajedno stvara veliki broj kontroverznih i napetih situacija“, rekao je Matjušin.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

On je rekao da ruska vojska često mora da izvlači ukrajinske ranjenike sa ratišta.


„Čak i ta nevoljnost ukrajinskih oficira da izvuku svoje vojnike. Često pod artiljerijskom vatrom naši vojnici izvlače ukrajinske ranjenike i šalju ih u bolnice.

Jer ukrajinska komanda ne želi da ih spase, a ako se ukrajinski vojnici iz nekog razloga ne izvuku, onda se dugo u poljima ispred naših položaja čuju jecaji umirućih ranjenika.

Sve to utiče na ukrajinske vojnike koji shvatajući to, ne žele da idu u rat. A takvi slučajevi neposlušnosti dešavaju se na Zaporoškom i Kupjanskom frontu. Na Artjomovskom je teže, jer se Azovske trupe koriste ne samo kao jurišne jedinice, već i kao barijere“, dodao je vojni dopisnik.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Vojni dopisnik Matjušin: Nešto se čudno dešava u ukrajinskoj vojsci duž celog fronta first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /