in

Vojni stručnjak objasnio zašto Rusija kupuje iranske rakete

Ruski ratni dopisnik Aleksandar Koc, objasnio je snabdevanje Ruske Federacije naoružanjem iz Irana, činjenicom da su ruskoj vojsci potrebne različite i dobre rakete. 

„S obzirom na obim isporuke oružja Ukrajini sa Zapada, mislim da je potrebno više projektila, dobrih i drugačijih. Posebno onih, koji su već uspešno prodrli u američku protivvazdušnu odbranu, bilo da se radi o objektima u Saudijskoj Arabiji ili američkim bazama u Iraku“, citira vojni dopisnik publikacije.

Zaključak je jasan, pošto Iran ima rakete koje dokazano prolaze kroz odbranu SAD, a SAD je u Ukrajini sa svojim orižjem, onda će te rakete značajno obaviti posao.

Koc je naglasio, da se ne treba stideti kupovine inostranog oružja, ako je to neophodno za uspešno izvođenje „ruske specijalne operacije“.

Podsećamo da je 24. februara ruski predsednik Vladimir Putin najavio početak „specijalne vojne operacije“ na teritoriji Ukrajine . Ruski lider je za cilj „SVO“ nazvao denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine, kao i zaštitu civila od genocida i zlostavljanja, čemu su bili podvrgnuti režimu u Kijevu osam godina.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuAutorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /