in

Volodin upozorio Bundestag na oružje sposobno da pogodi sve ciljeve u Nemačkoj!

Volodin upozorio Bundestag na oružje sposobno da pogodi sve ciljeve u Nemačkoj!

Poslanici Bundestaga koji zastupaju interese nemačkih građana moraju biti svesni zločina koje priprema njihovo vojno-političko rukovodstvo i treba da učine sve da spreče tragediju, pojasnio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

Državna duma usvojila je apel koji će uputiti Bundestagu zbog presretnutog i objavljenog snimka, a na kome nemački oficiri razgovaraju o pokretanju udara na teritoriji Ruske Federacije. Članovi Dume pozvaće nemački parlament da sprovede objektivnu istragu i spreči akcije koje Nemačku uvlače u oružani sukob na strani nacističkog ukrajinskog režima.

„Iz audio-snimka proizlazi da nemačko rukovodstvo zapravo uvlači svoju zemlju u treći svetski rat“, ocenio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin na Telegramu.

Svi treba da shvate da će ovaj zločin imati najstrašnije posledice po same Nemce, upozorio je ruski zvaničnik.

Rusija ima čime da odgovori, ali je miroljubiva zemlja koja namerava da reši problem dijalogom, pojasnio je Volodin.

„Ruska Federacija ima naoružanje koje je tehnološki superiornije od stranog i sposobno je da pogodi sve ciljeve na njihovoj teritoriji“, ukazao je Volodin.

Poslanici Bundestaga koji zastupaju interese nemačkih građana moraju biti svesni zločina koje priprema njihovo vojno-političko rukovodstvo i treba da učine sve da spreče tragediju, naglasio je predsednik Državne dume.

Naime, neposredno nakon što je kancelar Olaf Šolc izjavio da neće slati rakete dugog dometa „taurus“ Ukrajini zato što bi to podrazumevalo nemačke vojnike na ukrajinskom tlu, na snimku koji je u javnost iznela glavna urednica RT i medijske grupe „Rasija sevodnja“ Margarita Simonjan, čuje se kako nemački visoki oficiri razrađuju napad na Krimski most.

„Berlin ima obavezu da odgovori na pitanja. Reakcija Nemačke je ista kao i uvek. Ne žele da snose odgovornost, već žele da izbegnu pitanja i diskusiju“, navela je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ministarstvo odbrane Nemačke potvrdilo je televizijskom kanalu „ARD“ da je razgovor nemačkih oficira bio prisluškivan i da je snimak autentičan.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /