in

Vreme kolonijalizma je prošlo, vaša pravila više ne važe! (VIDEO)

Zapad pokušava da međunarodno pravo zameni nekim novim pravilima koja su sami uspostavili, ali to vreme je prošlo, izjavio je nedavno ruski predsednik Vladimir Putin. Ovaj njegov govor masovno se deli na društvenim mrežama.

Putin je to izjavio nedavno na plenarnoj sednici jubilarnog 20. zasedanja međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“ u Sočiju, upitavši kakva su to pravila i ko Zapadu daje za pravo da ih izmišlja i naređuje drugima da žive po njima.

– Kakvim pravilima? Ko je ta pravila izmislio – to se uopšte ne zna – rekao je Putin, dodajući da je to besmislica.

– Oni pokušavaju da uteraju tu svest milionima ljudi. Kažu, treba živeti po pravilima. Kakvim praivlima?! I uopšte naše zapadne kolege, posebno iz SAD ne uspostavljaju samo takva pravila, već u isto vreme govore kako ko treba da ih izvršava, ko kako treba da se ponaša. To se govori i radi na vrlo otvoren i bezobrazan način.

To je taj izraz kolonijalnog mišljenja. Sve vreme slušamo: Vi morate, vi ste obavezni, ozbiljno vas upozoravamo… Ko ste vi? Kakvo pravo imate da vi nekoga upozoravate?! Prosto neverovatno.

Možda je vama koji tako govorite vreme da prestanete da se ponašate prema svetskoj zajednici na taj način jer svetska zajednica odlično shvata svoje zadatke i svoje interese. I vreme je da se završi sa tim kolonijalnim načinom razmišljanja i erom kolonijalne vladavine. Protrljajte oči, era kolonijalizma je završena i nikada se neće vratiti – izjavio je Putin i dobio aplauz prisutnih.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /