in

Za samo četiri dana preuzeli kontrolu nad svim rudnicima zlata

Za samo četiri dana preuzeli kontrolu nad svim rudnicima zlata

Ruska privatna vojna firma Vagner preuzela je kontrolu nad više rudnika zlata koji se nalaze u Centralnoafričkoj Republici.

Ovu informaciju objavili su brojni ruski mediji, pozivajući se na vojne operacije koje je Vagner izveo između 22. i 25. oktobra.

U izveštaju Overklokersa, detaljno se navodi da je od 22. do 25. oktobra, osoblje Vagnerove privatne vojne firme raspoređeno iz Bangija, glavnog grada Centralnoafričke Republike, imalo zadatak da pregleda severozapadne regione zemlje. Ovo je činilo ključni deo ekspanzivne misije izviđanja i izvlačenja.

Kako prenose ruski mediji, primarni cilj ovog poduhvata bilo je savlađivanje „oružanih snaga“ na teritorijama na kojima se nalaze zlatne rezerve. Značaj ovih rudnika zlata za Centralnoafričku Republiku je od najveće važnosti zbog nastalog povećanja fiskalnog prihoda nacije, olakšavajući redovnu disperziju stipendija stanovnicima Republike.

Reportaža Overklokera postulira da je ova operacija uspešno izvedena, uz eleminaciju velikog broja članova zabranjene militantne organizacije.

U izveštaju se navodi da je „nakon okršaja sa kontingentom PMC Vagner, ilegalna enklava, koja se sastojala od otprilike šezdeset članova i kojom je komandovao domorodački poglavica, doživela svoju smrt“.

Uz uvažavanje njihove vredne usluge, svim vojnicima koji učestvuju u ovoj operaciji će vlada Centralnoafričke Republike odati priznanje. U zvaničnom saopštenju iz Bangija pohvaljena je grupa Vagner zbog brige za ekonomske interese svojih partnera i nastojanja da od njih profitira.

„PMC Vagner istrajava u ispunjavanju svog mandata na afričkom kontinentu“, razjašnjavaju dodatni izveštaji ruskih medija.

Trenutno postoje četiri rudnika zlata u severozapadnoj Centralnoafričkoj Republici. Ovi rudnici su poznati kao Ndasima, Iate, Koto i Gbakombo. Ndasima je najveći rudnik zlata u regionu.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

(Bulgarianmilitary)


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /