in

Za tri meseca biće gotovo na bojnom polju: Borelj najavio kraj rata?

Situacija u Ukrajini biće rešena u naredna tri meseca, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj na Konferenciji o bezbednosti u Minhenu.

– Ne mislim da ljudi na najvišem političkom nivou, oni koji su na prelaznom nivou i javno mnjenje, razumeju da smo u situaciji koja zahteva potpuno drugačiji pristup. Ne, prosto „dajte da vidimo sledećeg meseca na savetu šefova diplomatije“. Ne, za tri meseca će situacija već biti rešena na bojnom polju – rekao je Borelj.

On je, takođe, apelovao na fleksibilniji i odlučniji pristup ukrajinskom sukobu.

Šef evropske diplomatije je priznao, da se Evropska unija suviše često kolebala u pitanjima isporuke novih tipova naoružanja Kijevu. Prema njegovim rečima, da je EU delovala odlučnije, situacija na bojnom polju je mogla da se razvija potpuno drugačije.

Borelj je naveo da su predstavnicima industrije potrebne narudžbine, ali da će budućnost sukoba, kako je rekao, odrediti bespilotne letelice i veštačka inteligencija.

Evropski zvaničnik je ranije rekao da je Evropska unija potrošila svoj zalihe naoružanja i da nema čarobni štapić za isporučivanje Kijevu veće količine municije.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /