in

Zahteva se napad na Iran! “Udarite odmah!”

Sve smo bliži sukobu ogromnih razmera na Bliskom istoku

Nekoliko američkih kongresmena pozvalo je Bajdenovu administraciju da preduzme mere protiv Irana nakon što je izveden napad dronovima za koji su okrivljeni militanti koje podržava Iran na bazu u Jordanu* kada su ubijena tri američka vojnika, a ranjeno njih 25.

Ovo je prvi put da je američko vojno osoblje ubijeno tokom neprijateljske vatre na Bliskom istoku od početka rata između Izraela i Hamasa, a incident će dodatno podići tenzije u regionu i podstaći strah od šireg sukoba koji će direktno uključiti Iran.

Kao odgovor, nekoliko američkih kongresmena pozvalo je predsednika Džoa Bajdena da odgovori napadom na Iran.

– Jedini odgovor na ove napade mora biti razorna vojna odmazda protiv iranskih terorističkih snaga, kako u Iranu tako i širom Bliskog istoka – rekao je republikanski senator Tom Koton.

Republikanski senator Lindzi Grejem je rekao: „Jedina stvar koju iranski režim razume je sila. Sve dok ne plate cenu svojom infrastrukturom i svojim osobljem, napadi na američke trupe će se nastaviti.“

– Udrite Iran odmah, sada. Udarite ih jako – dodao je Grejem, koji je glasni kritičar pristupa Bajdenove administracije Iranu.

Demokratski senator Džeki Rozen rekao je da Teheran „mora da snosi odgovornost“.

U međuvremenu, republikanski senator Rik Skot povezao je incident sa onim što on vidi kao slabljenje američke snage pod Bajdenom, rekavši: „Iran otvoreno dovodi u pitanje snagu i odlučnost SAD zahvaljujući Bajdenovom smirivanju najvećeg svetskog sponzora terorizma. Mora da se završi.“

Republikanski senator Dan Salivan rekao je da su iranski sponzori terorista prešli crvenu liniju sa ubistvom trojice hrabrih američkih vojnika i ranjavanjem na desetine drugih.

*Jordan je demantovao da su američki vojnici ubijeni na njegovoj teritoriji, već da se to dogodilo na teritoriji Sirije u oblasti Al-Tanf, gde američke snage održavaju svoje vojno prisustvo.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /