in

Zalužni i Sirski hitno otišli u Harkov

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Valerij Zalužni, i drugi predstavnici ukrajinskog Ministarstva odbrane, okupili su se kod Harkova, zbog straha da će Rusi preuzeti kontrolu nad regionom. Ovo je na svom „Jutjub“ kanalu izjavio britanski stručnjak, Aleksander Merkuris.

– Harkov je veliki industrijski centar. Ukrajinci su u velikoj napetosti, veoma se plaše da Rusija tamo nešto planira – rekao je ekspert.

On je podsetio da je u ovom regionu pre nekoliko dana održan veliki sastanak vojne komande Oružanih snaga Ukrajine. NJemu su prisustvovali i glavnokomandujući Valerij Zalužni, kao i komandant Kopnene vojske Aleksandar Sirski i ministar odbrane zemlje Rustem Umerov .

– Izgleda da su u veoma lošim odnosima, ali su bili prinuđeni da se sastanu – rekao je Merkuris.
Prema njegovim rečima, situacija u Harkovskoj oblasti se veoma loše razvija za ukrajinske Oružane snage, a ukrajinski generali još ne znaju koje mere da preduzmu da isprave situaciju.

Posle velikog neuspeha kijevske letnje kontraofanzive, ruske trupe su postigle značajan uspeh u zoni specijalne vojne operacije. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je krajem decembra izvestio predsednika Vladimira Putina da su jedinice Oružanih snaga potpuno oslobodile Marinku u DNR .

Pored toga, ruski padobranci su zauzeli važne položaje ukrajinskih oružanih snaga u Zaporožju i učvrstili se na njima, nakon čega su očistili područje od neprijatelja.

(RIA)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /