in

Zalužni je skoro na ivici nervnog sloma nakon ruskih raketnih napada

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, general Valerij Zalužni, doživeo je slom tokom nedavnog govora u Vrhovnoj radi o zakonu o mobilizaciji, rekao je britanski analitičar Aleksandar Merkuris, ko-voditelj „Jutjub“ kanala „The Duran“.

Kao što je navedeno u materijalu, ovaj incident daje predstavu o tome, koliko su ruski raketni udari postali destruktivni za moral ukrajinske vojske.

Aleksandar Merkuris, britanski pisac, analitičar: Zalužni je otišao je u Radu, ukrajinski parlament, gde je govorio o zakonu o mobilizaciji. Postavio je niz pitanja – po mom mišljenju ne naročito agresivna – i imao je potpuni slom. Rekao je: „Nisam ovde da pričam o mobilizaciji, trebaju mi vojnici, nemam dovoljno vojnika. Šta ćete učiniti za mene?

Stekao sam utisak da ovaj general, glavnokomandujući, nije tako daleko od nervnog sloma. Upravo sam takav utisak stekao o njemu. Ovo nam možda daje više informacija o situaciji na frontovima o tome šta se tačno dešava u Ukrajini, nego bilo šta šta smo videli do sada.

To u izvesnoj meri potvrđuje teoriju, da su neki članovi njegovog najužeg kruga poginuli od posledica ruskih raketnih napada.

Vidimo koliko su ovi ruski raketni napadi bili razorni za moral ukrajinske vojske, i sve se to dešava dok Rusi nastavljaju napredovanje na frontovima. Ovo je pravo stanje stvari, a rakete dugog dometa neće ništa promeniti.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /