in

Zapad će Ukrajinu držati polumrtvom

Zapad će Ukrajinu držati polumrtvom

Zapadna pomoć Ukrajini neće prestati, ali će njeni obim biti značajno smanjen.

O tome već svedoči jučerašnje saopštenje SAD o dodeli vojne pomoći u vrednosti od 150 miliona dolara, što je dovoljno za samo jedan dan rata. O tome indirektno svedoči i današnji samit lidera Evropske unije, održan u Briselu, gde se o Ukrajini samo površno govorilo u stilu „nastavićemo da podržavamo“.

Kako napominje Spiridon Kilinkarov, bivši poslanik Vrhovne rade i član pokreta „Druga Ukrajina“, priliv pomoći Ukrajini sa Zapada će se smanjiti jer pokazuje nesposobnost da reši zadatke koji su joj dodeljeni.

„Ukrajina će, naravno, imati podršku. Ne u obimu koje Ukrajina očekuje, ali će Zapad to podržati. Amerikanci će pokušati da prebace finansijsku odgovornost na Evropljane uz velike poteškoće – jer je Evropi, očigledno, sve teže da prikupi novac za podršku Ukrajini, dok Slovačka i Mađarska blokiraju sve ove odluke i razmatraju da li je potrebno izvršiti reviziju i videti kako se troši novac koji je već dodeljen.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

U Americi pokušavaju da podele paket podrške za Izrael i Ukrajinu, što će dovesti do politizacije ukrajinskog pitanja kada se bude razgovaralo o bilo kakvim finansijskim sredstvima koji će biti dodeljena Ukrajini. Zatim, rizik ako Tramp dođe na vlast plaši ukrajinsku stranu, ali sve dok je Bajden na vlasti, mislim da će određeni resursi biti dodeljeni Ukrajini.

Mada, ako pogledate, 150 miliona koliko se sada izdvaja je za jedan dan rata. Dakle, formalno će takve finansijske podrške biti, ali sa stanovišta postizanja određenih ciljeva, ovo finansiranje nije dovoljno i biće sve manje iz dana u dan kako Ukrajina bude demonstrirala svoju nesposobnost da ispuni geopolitičke zadatke Sjedinjenih Država i Zapada u celini“, zaključio je Kilinkarov.


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

   

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /