in

Zapad je napravio grešku – Posledice su mnogo teže nego da su potpisali dokumente u decembru

Zapad je napravio grešku – Posledice su mnogo teže nego da su potpisali dokumente u decembru

Zapadne zemlje su pogrešile kada su odlučile da Rusiji ne daju bezbednosne garancije. Ovo je izjavio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Prema njegovim rečima, Zapad je napravio grešku, ne verujući u stepen odlučnosti ruskog predsednika Vladimira Putina. Političar je odgovorio da su posledice mnogo teže nego da su „sa nama potpisali dokumente u decembru“.

Ranije u decembru 2021, Rusija je podnela predlog za bezbednost SAD i NATO. Među zahtevima je bilo i da se pravno fiksira odbijanje Severnoatlantske alijanse da se proširi na istok.

Savremeni svet i dalje živi pod pretnjom globalnog nuklearnog sukoba, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Svaka nova nabavka stranog oružja Ukrajini na kraju približava nuklearnu apokalipsu, naglasio je Medvedev. Po njegovom mišljenju, na Zapadu je odlučnost Rusije i njenog rukovodstva slabo cenjena, pa zato iznova i iznova čine nepromišljene postupke.

Za ove strateške pogrešne procene Vašingtona, ceo svet sada plaća cenu. Još u decembru pretprošle godine mogao je biti potpisan odgovarajući sporazum sa Moskvom, ali Zapad je navikao da sve shvata krajnje olako.


Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /