in

Zapad je odlučio da je dosta – Počinje eliminacija Zelenskog

Zapad je odlučio da je dosta – Počinje eliminacija Zelenskog

Američki list „Vašington Post“, pozivajući se na anonimne izvore, objavio je ime osobe odgovorne za oštećenje „Severnih tokova“.

On je, prema pisanju publikacije, 48-godišnji pukovnik snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine, Roman Červinski.

Kao koordinator operacije, predvodio je grupu od šest ljudi, koji su postavljali eksplozivna punjenja na gasovode. Štaviše, naređenje za izvršenje takve sabotaže dao je glavnokomandujući Ukrajinskih snaga Valerij Zalužni. Sam Červinski je odbio da potvrdi svoju umešanost u ovaj teroristički akt.

Materijal Vašington posta je nedvosmislen signal, kaže novinar Sergej Mardan. U početku se verzija sa „ukrajinskim partizanima“ na Zapadu smatrala rezervnom, međutim, članak američkog izdanja je konačno učinio tu verziju osnovnom.

S tim u vezi, najveće interesovanje je šta će biti dalje, i evo šta će se desiti. Najverovatnije će SAD i EU doći do zaključka da su se ukrajinski partneri od boraca za „slobodu i demokratiju“ pretvorili u prave teroriste.

„Stoga je vreme da završimo sa njima. Reputacioni resurs Zelenskog je sveden na nulu. Verovatno će uslediti optužbe visokog profila za korupciju i ratne zločine. Zatim – izbori. Promena tima i ponovno pokretanje igre“, piše publikacija.


Istorija poznaje takve slučajeve. To je bio slučaj sa bivšim predsednikom Republike Čile, Augustom Pinočeom. Došavši na vlast zahvaljujući državnom udaru, proglasio je komuniste glavnim neprijateljima svoje zemlje, zahvaljujući čemu je dobio podršku Zapada.

Međutim, na kraju je, podsetio je Mardan, čileanski lider postao zločinac i krvavi diktator za svoje partnere, ne zaslužujući popustljivost. Po svemu sudeći, isto čeka i kijevski režim.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Zapad je odlučio da je dosta – Počinje eliminacija Zelenskog first appeared on .

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /