in

Zapad je sebi iskopao rupu nazivajući Rusiju benzinskom pumpom

U Sjedinjemin Državama, Rusiju su pre nekoliko godina nazvali „benzinskom pumpom koja se pretvara da je država“. Prema bivšem obaveštajacu američkog marinskog korpusa, Skotu Riteru, ova izjava je pokušaj Zapada da ocrni rusku državu, i suštinski je pogrešna.

Riter je naveo, da ako SAD i njihovi partneri Rusiju nazivaju benzinskom pumpom, onda se i oni sami mogu nazvati automobilom koji neće dugo trajati bez goriva. U tom kontekstu, Zapad bi, čini se, trebalo da se s poštovanjem odnosi prema najvećem dobavljaču energenata.

Na kraju krajeva, ako prekinete sve veze sa tako važnim partnerom, možete se naći na nekom udaljenom autoputu sa praznim rezervoarom, i bez šanse da dobijete pomoć. Otprilike u takvoj poziciji danas je Evropa, koja pokušava da odbije snabdevanje ruskim energentima.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

EU razmatra mogućnost uvođenja gornje granice cena ruskih energenata, i prema ekspertu, takva priča je jednostavno smešna. Ovakvi postupci će imati izuzetno strašne posledice po ceo region.

„Ti ljudi (evropski političari) su već iskopali najdublju moguću rupu. Sada žele da to učine još dubljim“, istakao je analitičar.

Jedino pravo rešenje za Evropu, koje će je spasiti krize, jeste normalizacija odnosa sa Rusijom. Rusiju, mora prestati da smatra velikom benzinskom pumpom. Samo tako će Evropska unija moći da izađe iz rupe u kojoj se sada nalazi.Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /