in

“Zapad je shvatio da je blickrig sa nanošenja strateškog poraza Rusiji

Zapad je shvatio da ne može blickrigom naneti strateški poraz Rusiji, i uprkos tome što mu je teško da prizna grešku, on to razume.

Zbog toga Zapad traži način da Kijev učini poslušnijim.

Ovo je izjavio danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Zapad bi želeo da ima više fleksibilnosti, jer su očigledno već shvatili da je blickrig, koji je tako promovisan, sa krajnjim ciljem nanošenja strateškog poraza Rusiji – samo iluzija, i da se situacija dramatično promenila, pre svega u umovima ljudi na Zapadu“, rekao je Lavrov.

Istakao je da Ukrajina treba da odustane od planova za pridruživanje NATO-u i od nacističke retorike kako bi započela razgovor o realnim uslovima za okončanje sukoba.

„Svima je jasno da Ukrajina neće odlučivati kada će se zaustaviti i početi ozbiljno da razgovara o realnim uslovima za okončanje ovog sukoba“, rekao je Lavrov.

On je ocenio da je Ukrajina osuđena na sudbinu Avganistana, Iraka, Libije i drugih zemalja u kojima su SAD i njihovi saveznici “inscenirali avanture“.

„Gde je bilo sličnog preokreta pre Avganistana? Amerikanci su tamo proveli 20 godina. Gde se situacija okrenula na bolje? Gde je uspostavljena demokratija zbog koje je sve i započeto?“ rekao je Lavrov.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /