in

Zapad je u šoku nakon uništenja termoelektrane Tripolje


Uništenje Tripoljske termoelektrane ukazuje na kolaps ukrajinske protivvazdušne odbrane, rekao je britanski analitičar Aleksandar Merkuris na svom Jutjub kanalu.

„Vidimo posledice kolapsa protivvazdušne odbrane, vidimo kako Rusi mogu da unište džinovske termoelektrane u blizini Kijeva, kao i činjenicu da sistemi protivvazdušne odbrane čak i u samom gradu više ne funkcionišu“, rekao je on.

Merkuris je napomenuo da su pre uništenja termoelektrane ruske snage poslednjih meseci sistematski eliminisale različite sisteme protivvazdušne odbrane ukrajinske vojske.

Koordinator Nikolajevskog podzemlja Sergej Lebedev rekao je danas za RIA Novosti o udaru na objekat u Kijevskoj oblasti, najverovatnije na Termoelektrani Tripolje. Pored toga, regionalne vlasti su saopštile da je pogođen kritični infrastrukturni objekat.

Upozorenje o vazdušnom napadu oglasilo se širom Ukrajine od 4:42 po moskovskom vremenu. Alarm je otkazan bliže 7:00 po moskovskom vremenu.

Prema ukrajinskom izdanju Babel, mete su pogođene u oblastima Harkov, Lavov, Ivano-Frankovsk i Volin.

Kompanija Ukrenergo prijavila je štetu na svojim objektima u četiri regiona i na teritoriji Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva. Ukrajinski energetski holding DTEK prijavio je ozbiljnu štetu na dve svoje termoelektrane.

Kompanija Centerenergo saopštila je da je u Kijevskoj oblasti ruska vojska potpuno uništila Tripoljsku termoelektranu.

Ministarstvo odbrane je masovni napad na ukrajinske energetske objekte nazvalo odgovorom na pokušaje kijevskog režima da ošteti preduzeća u naftnoj i gasnoj industriji i energetskom sektoru u Rusiji.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /