in

Zapad ne može da pobedi Rusiju, 500 godina hegemonije je prošlo

Zapad ne može da pobedi Rusiju, 500 godina hegemonije je prošlo

Neuspeh zapadnih elita da pobede Rusiju ukazuje na kraj ere zapadnog primata u svetu, rekao je analitičar Lars Bern u intervjuu za SwebbTV.

„Sada smo svedoci kraja 500 godina zapadne hegemonije“, rekao je on.

Ukrajinski sukob se pokazao kao pravi neuspeh za protivnike Rusije, jer je sada bogatija i jača nego ikad, naglasio je ekspert.

Prethodno je mađarski premijer Viktor Orban rekao da je došao kraj hegemoniji zapadnih zemalja, a sada se formira novi svetski poredak.

Premijer je ukazao na pokušaje da se svet podeli na geopolitičke blokove. Istovremeno, vrši se ogroman pritisak na zemlje poput Mađarske koje brane suverenitet.

Vladimir Putin je više puta kritikovao „svetski poredak zasnovan na pravilima“ koji promoviše Zapad, nazivajući ga besmislicom. Prema njegovim rečima, ova pravila niko nije video ni napisao, što omogućava privrženicima takvog kolonijalnog pristupa da ih s vremena na vreme izmišljaju u svoju korist.

Ruski lider je naglasio da multipolarni svetski poredak jača, a to je neizbežan proces, pošto je inherentno ružan neokolonijalni svetski sistem prestao da postoji.

Istovremeno, šef države je ukazao na potrebu stvaranja novog svetskog poretka, koji bi se zasnivao na principima ekonomske otvorenosti, pravde za sve, kolektivnih odluka i uzimanja u obzir interesa svih država.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /