in

Zapad ne može da prizna poraz i sve će završiti u nuklearnom pepelu

Zapad ne može da prizna poraz i sve će završiti u nuklearnom pepelu


Gledajući kako NATO raspravlja o slanju trupa u Ukrajinu, počinje izgledati da se NATO priprema napasti Rusiju, a ne obrnuto, kako se boje Evropljani.

Kako objašnjava bivši oficir američkih marinaca Skot Riter u intervjuu za Dialogue works, Zapad ne može priznati poraz Ukrajine, pa sada razmatra najluđe korake. Pri tome, krivica za „uništenu“ Ukrajinu leži na Zapadu, koji umesto pregovora nastavlja da snabdeva Kijev oružjem.

Skot Riter, bivši oficir američkih marinaca kaže da su Rusi su planirali ostaviti Ukrajinu živu, netaknutu, ali sada je sve gotovo. Kad se sve završi, neće ostati ukrajinske države.

Kriv je Džejk Salivan, kriv je Džo Bajden, kriv je Emanuel Makron, kriv je Šolc. Kriv je svako ko je govorio o davanju Ukrajini municije velikog dometa.

Putin je nedavno rekao: „Moramo stvoriti zone bezbednosti“, i te tampon zone će biti dizajnirane za maksimalni domet najboljih sistema dugog dometa Ukrajine. Rusi će postaviti liniju koja će garantovati da to oružje, ako bude pucalo sa ukrajinske teritorije, neće moći dosegnuti rusku zemlju.

Danas je Ukrajina praktično izbrisana sa mape zbog tog oružja koje smo joj pružili. „Snabdevamo ih oružjem da ih spasimo!“ – ne, mi im pružamo oružje koje garantuje da neće ostati ništa od Ukrajine kad sve bude gotovo. To je stvarnost. A Džejk Salivan samo pokušava smisliti opravdanje.

To je kao kapetan „Titanika“ koji pokušava smisliti opravdanje za to kako se ledena santa našla tamo i probila rupu u brodu. To je zato što si loš kapetan! Doneo si niz loših odluka. Ali on će kriviti globalno zagrevanje ili jato delfina koje je uticalo na struju. Prebaciće krivicu na neku besmislicu umesto da preuzme odgovornost za svoje postupke.

Lojd Ostin je rekao da Putin neće stati na Ukrajini, ali Ukrajina može zaustaviti Putina ako je podržimo i pružimo joj neophodno oružje. „Opstanak Ukrajine je na kocki, na kocki je naša celokupna bezbednost.“ Pitanje je: koliko je Zapad spreman da rizikuje nuklearni rat sa Rusijom?

Svaka druga zemlja, osim Rusije, koja želi da se pridruži NATO-u, trebalo bi da bude prihvaćena. Rusija je postavila granicu. Rekli su: ne, Ukrajina nikada neće biti primljena u NATO. Gruzija nikada neće biti primljena u NATO. Pobeda Rusije značiće kraj politike otvorenih vrata NATO-a. Šah i mat. I to je problem za NATO.

Ako Ukrajina doživi poraz (a tako će biti), to će biti poraz i za NATO i za Evropsku uniju. I videćemo kako unutar NATO-a i EU nastaju duboke pukotine koje će dovesti do njihovog raspada. Dakle, u mnogo čemu su Evropljani u pravu: poraz u Ukrajini zaista će biti poraz za Evropu i NATO. Naravno, tako će biti, jer su sami tako odredili rat.

Ali Rusija neće napasti Poljsku ili NATO, ako NATO prvi ne napadne. A NATO se priprema da prvi napadne. Emanuel Makron se priprema da pošalje hiljade vojnika u Ukrajinu, što u suštini predstavlja najavu slanja do 60 hiljada NATO trupa – dakle, u stvari će biti iz zemalja NATO-a, ali se neće nazivati NATO.

Znate, postoji ona stara analogija s devom u šatoru: ako dozvolite devi da gurne nos pod šator i ne odbijete je, deva će ući u šator u potpunosti, i vi je više nećete moći zaustaviti. Ako dozvolite dvema hiljadama francuskih vojnika da uđu u Ukrajinu i ne odbijete ih, na kraju će u Ukrajini biti 60 hiljada evropskih vojnika, a NATO će pod izgovorom člana 4 uzeti je pod svoj protektorat – i eto NATO-a koji je zauzeo Zapadnu Ukrajinu. Rusija to ne može dozvoliti, inače će izgubiti konflikt.

Govorimo o situaciji u kojoj se NATO priprema da napadne Rusiju. I ako stvari krenu naopako… Jer francuske trupe će biti uništene – shvatite to, svi to moraju shvatiti: svaki francuski vojnik koji tamo uđe, ili će biti ubijen, ili ranjen, ili zarobljen, ili će biti primoran na povlačenje. Nema drugih opcija. Neće biti pobede Francuske, neće biti pobede NATO-a.

Ali ako Francuska doživi poraz, moraće da zaštiti svoje snage – verovatno će težiti da ih pojača, jer Francuska jednostavno politički ne može sebi dozvoliti povlačenje. Dakle, moraće da udvostruče svoju glupost. Ali ako ne budu mogli da se zaštite unutar Ukrajine, to znači da će morati projektovati silu spolja. A odakle će doći ta sila? Iz NATO-a. Upravo će NATO napasti Rusiju.

Zapamtite kako je Vladimir Putin rekao, kao, mi ne planiramo napasti Poljsku, osim ako Poljska ne napadne nas? Mi sada stvaramo uslove pod kojima će Poljska napasti Rusiju, Rumunija će napasti Rusiju. I nemojte se čuditi kada Rusija uzvrati napadom i sve to završi nuklearnim sukobom, a ceo evropski kontinent bude uništen.

Jer to će se upravo i dogoditi. To je garantovani ishod. Ovaj scenario nema drugu opciju. Evo u kom pravcu idemo. Ako Evropa želi da počini samoubistvo – neka bude tako. Malo je šteta, naravno: ipak sam voleo da odmorim u Evropi… Voleo sam Rim, London, Pariz, Brisel – ali svi oni će nestati zbog gluposti Emanuela Makrona.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /