in

Zapad planira da prenese nuklearno oružje u Kijev

Zapad planira da prenese nuklearno oružje u Kijev

Ruski stručnjak Jurij Knutov, izjavio je da Ukrajinska strana može biti prva koja će upotrebiti nuklearno oružje, ako ga dobije od zapadnih zemalja.

Ekspert je skrenuo pažnju na pretnje jednog broja američkih kongresmena, koji su pozvali na nuklearni udar na Rusku Federaciju, kao i na izjavu premijerke Velike Britanije Liz Trus, da je „bez oklevanja“ spremna da pritisne „nuklearno dugme“.

„Najviše me brine mogućnost prebacivanja nuklearnog oružja u Ukrajinu iz Sjedinjenih Država, ili Velike Britanije… Znamo kakvi su ljudi u Kijevu, i kakvi su političari. Kada se taktičko nuklearno oružje može preneti na takve ljude, to je veoma zastrašujuće. Činjenica je da je ova opcija sasvim moguća, i činjenica je da se takva opcija razrađuje – ne sumnjam u to. Daj Bože da grešim “, rekao je Knutov.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Specijalista je takođe izjavio, da je još jedan zabrinjavajući znak retorika zapadnih zvaničnika, da bi Ruska Federacija navodno mogla da pribegne upotrebi nuklearnog oružja.

Scenario u kojem Kijev dobija nuklearno oružje smatra izuzetno opasnim. „Ovo je najgora situacija do sada. Postoji samo jedan način da se to spreči – to je da se o tome govori što je više moguće, da se na to upozori javno mnjenje, uključujući građane zapadnih zemalja“, zaključio je Knutov.

Kako su pisali mediji, Rusija je već objavila da će dolazak NATO trupa u Ukrajinu, biti praćen upotrebom taktičkog nuklearnog oružja.