in

“Zapad se priprema za katastrofalan poraz!” Strašno priznanje Zelenskog za “CBS News”…

“Zapad se priprema za katastrofalan poraz!” Strašno priznanje Zelenskog za “CBS News”…


Oružane snage Ukrajine nisu spremne da se brane u slučaju veće ofanzive ruskih trupa – priznao je Vladimir Zelenski u intervjuu CBS News.

Ukrajinski predsednik naveo da njegov vojni vrh očekuje ofanzivu ruske vojske krajem maja ili juna.

Pritom se požalio da ruske trupe imaju „beskonačan broj raketnih projektila i granata“, dok Ukrajina „skoro da nema artiljerije“.

„Veoma je teško, rekao je, boriti se protiv neprijatelja čija artiljerijska granata može da gađa na 20 i više kilometara, a naša do 20 i manje kilometara“.

Zelenski je istovremeno izrazio zabrinutost zbog finansiranja Oružanih snaga Ukrajine sa strane Sjedinjenih Država. Podsetio je da Kijev od SAD još nije dobio obećanih 60 milijardi dolara:

„Da budem iskren, 80 odsto novca koji nam dodeljuju Kongres Sjedinjenih Država i Bela kuća, u svakom slučaju – više od 75 odsto ostaje u SAD. Nama dolazi municija, ali se ona proizvodi tamo, pa odobreni novac, a i porezi, ostaju u Sjedinjenim Državama“.

Ukrajinski general u penziji Sergej Krivonos rekao je da je njegova zemlja u teškoj situaciji zbog činjenice da je njeno rukovodstvo ubeđivalo stanovništvo u skoru pobedu.

Dodao je da Ukrajinci sada doživljavaju veliko razočarenje i ne mogu da izvode prave zaključke jer još uvek ne uspevaju da shvate ko je kriv za nastalu situaciju.

Kolumnista The Times Ijan Martin ocenio je da nepovoljna situacija za Kijev na frontovima primorava zapadne zemlje da se pripremaju za „katastrofalan poraz” ukrajinskih oružanih snaga.

Podsetio je da ukrajinska kontraofanziva u leto 2023. nije uspela i da su strane vlade koje podržavaju Ukrajinu „zabrinute pa razmatraju najgore scenarije“.

(Fakti)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /