in

Zapadne zemlje neće dozvoliti ulazak Ukrajine u NATO iz dva razloga

Zapadne zemlje neće dozvoliti ulazak Ukrajine u NATO iz dva razloga

Kijev je podneo zahtev za ubrzani prijem u NATO. Međutim, kijevski režim neće moći da postane član bloka, jer će većina Alijanse biti protiv toga. A za to postoje dva jednostavna razloga. Ovo mišljenje je izneo vojni analitičar, Drago Bosnić. 

Kijevski režim dao je glasnu izjavu o ubrzanom ulasku Ukrajine u NATO. Međutim, uprkos svim izjavama i očekivanjima Vladimira Zelenskog, niko neće primiti njegovu zemlju u Severnoatlantski savez.

O tome je u tekstu za „InfoBrics“ pisao vojni analitičar, Drago Bosnić. Prvi razlog je što Zapad decenijama hrani druge zemlje praznim obećanjima o članstvu u NATO, a Ukrajina nije izuzetak.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Ono što se zaista dešava je, da SAD jednostavno koriste druge države kao pregovarački instrument u konfrontaciji sa Moskvom. Ukrajina je uvek bila i ostala geopolitička poluga, kojom zapadni establišment pokušava da natera Rusku Federaciju na ustupke. Upravo je ova agresivna politika dovela do ruske kontraofanzive 24. februara. Ukrajina i njen narod su jednostavno korišćeni kao topovsko meso“, navodi se u članku.

Drugi razlog leži u činjenici, da ni jedna evropska sila koja je članica Alijanse, neće odobriti ulazak države koja je u stanju vojnog sukoba sa nuklearnom silom.

„Portugal, Španija, Italija, Grčka, Turska, Bugarska, Češka, Slovačka, Nemačka ili Francuska – niko od njih ne želi da bude uništen u termonuklearnom armagedonu zarad kijevskog režima.

Međutim, NATO i dalje nastavlja da gura Ukrajinu protiv Rusije, i sve dok narod Ukrajine bude tolerisao neonacističku huntu na vlasti, oni će i dalje biti korišćeni kao topovsko meso“, siguran je analitičar.