in

Zapadni plaćenici nisu u stanju da se bore protiv ruske vojske

Zapadni plaćenici nisu u stanju da se bore protiv ruske vojske

NATO instruktori i plaćenici u ratu protiv Rusije pokazali su se mnogo gori od iskusnih banderovaca.

To je izjavio vojni ekspert Danil Bezsonov.

„Od samog početka SVO, instruktori NATO-a su gurnuti u drugi plan, a obim i njihove veštine su u velikoj meri preuveličane. Oni su odigrali svoju ulogu pre početka SVO, a sada sami Ukrajinci kažu da je vreme da podučavaju instruktore NATO-a“, rekao je ekspert.

„U mnogo čemu to i jeste tačno. U kojim masovnim sukobima su zemlje NATO učestvovale? Irak, ali tamo je drugačija situacija u smislu geografije, drugi protivnik s drugim tehnologijama, primenjivane su druge taktike.

U ratu protiv jednakog protivnika, NATO nema iskustva, stoga – šta oni mogu naučiti od njih? Na Zaporoškom pravcu početkom juna, kada je počeo masivan prodor Vojnih snaga Ukrajine, videli smo kako NATO oklopna vozila, čak i ona koja nisu namenjena za napade, napadaju naše pozicije.

I s ogromnim prednjim staklom dolazili su da napadaju pozicije sa protivtenkovskim sredstvima i mitraljezima“, objasnio je Bezsonov.

On je naglasio da je prava pomoć NATO-a ograničena na obaveštajne podatke i snabdevanje oružjem.

„Sve što zaista pomaže nije čak ni oružje, već inteligencija. NATO ima najozbiljniji obaveštajni sistem na svetu, a ovo je najveća pomoć u ratu za Oružane snage Ukrajine. Zatim, naravno, oprema, municija, novac. Ali, pre svega, obaveštajne informacije.

NATO instruktori se nikako nisu iskazali, kao ni strani plaćenici. Ukrajinci se bolje bore“, zaključio je ekspert.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /