in

Zastrašujuć rizik od haosa koji se približava!

Zastrašujuć rizik od haosa koji se približava!


Izjave zvaničnika pojedinih članica NATO-a o slanju vojnih trupa u Ukrajinu povećavaju rizik od novog svetskog rata, izjavi je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.

– U ovako kritičnoj situaciji nisu samo akcije te koje imaju značaj, već i reči imaju ogroman značaj.

Dakle, kada je reč o izjavama o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu u ime određenih država članica NATO-a, to je zaista opasno, jer mi ne želimo da gledamo tu pretnju i zastrašujući rizik od izbijanja svetskog rata koji se približava – rekao je Sijarto, prenosi TASS.

Tokom sastanka sa opozicionim liderima početkom marta, francuski predsednik Emanuel Makron je ponovio da Francuska „nema granica i crvenih linija“ po pitanju pomoći Ukrajini, što uključuje i potencijalno slanje kopnenih trupa.

NJegove reči oštro su kritikovali brojni NATO partneri, uključujući Nemačku, kao i političke partije u Francuskoj.

Lideri svih političkih partija optužili su Makrona za uvlačenje Pariza u sukob, za neozbiljnost, a takođe su mu zamerili što se o ovim pitanjima nije konsultovao sa parlamentom.

Nemački kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus rekli su da Berlin neće slati svoje trupe u Ukrajinu, a Šolc je naglasio da zemlje NATO-a u celini to neće učiniti.

Šolc je ponovio i da ne planira da šalje krstareće rakete dugog dometa „taurus“ u Ukrajinu.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

Autorska prava Webtribune / Tekst / Slika / Video /